ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 45 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 5 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

У складі робочої групи фахівцями Центру відвідано 69 родини ВПО для перевірки (верифікації) відомостей про їх місце розміщення, складено відповідні акти.

Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 14 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу.

З метою покращення надання соціальних послуг фахівцем Центру прийнято участь в Діалоговому заході з питань соціальних гарантій ветеранам війни, членам їхніх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України (в режимі – онлайн ) в рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Також, спеціалістом прийнято участь у Стратегічній сесії для ради ВПО при Покровській міській раді.

На постійній основі супроводжуються 6 прийомних сімей, 2 дитячі будинки сімейного типу та 23 сім’ї опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.