До уваги роботодавців!

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

Щороку Міжнародна організація праці (МОП) визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. Девіз Дня охорони праці у 2024 році – «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров'я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища і підвищений вплив хімічних речовин.

Закликаємо керівників підприємств, установ та організацій долучитися до відзначення Дня охорони праці на робочих місцях та звернути увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

 

Начальник управління                                            Тетяна ІГНАТЮК