Підтримати фізичне та ментальне здоров'я школярів

Залучення школярів до активного дозвілля сприяє психоемоційному розвантаженню та пропагує активний спосіб життя.

Долучаючись до онлайн-марафонів, діти демонструють свою спортивну майстерність, витривалість, кмітливість, силу єдності. Разом з тим покращують свій емоційний стан та знижують рівень тривожності.

Серед таких проєктів — онлайн-флешмоб “Я і Ти”. Учні ліцею №9 виконують руханки, які є частиною спецпроєкту “Гратися і не боятися” за підтримки Міністерства освіти та науки України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Основою є пісня “Я і Ти”, створена Представництвом дитячого фонду ЮНІСЕФ, яка допоможе дітям опанувати емоції та заспокоїть в стресових ситуаціях і під час повітряних тривог.

Команда юних рятувальників — пожежних ліцею №8 отримала нагоду представити громаду у Всеукраїнському проєкті “Двіжимба” від фонду ЮНІСЕФ ТА Державної служби надзвичайних ситуацій.

Понад два місяці триватимуть захоплюючі зустрічі та цікаві челенджі про культуру безпечної поведінки для спільноти юних рятувальників з усіх куточків України, учасників підтримують зіркові амбасадори.

Заклади освіти продовжують впроваджувати проєкти Всеукраїнської програми “Шкіл JuniorS” та учнівської ліги “JuniorS Games”, Всеукраїнської учнівської ліги “Здорова Україна”, мета яких - підтримка здоров'я юних українців та залучення молоді до рухової активності. Днями у ліцеї №5 відбулася Ліга Дружніх, модулі - теніс, волейбол та легка атлетика.

Ліцей №5, ліцей №6 , ліцей №8 беруть участь у Всеукраїнському проєкті #ІгриДляВсіх, щомісяця  обираючи нові ігри та активності на увагу та швидкість, влучність, логічне мислення та інше.

Учні та педагоги ліцею №9 продовжують участь у Всеукраїнському челенджі “Я люблю бадмінтон”, ініціатором якого є Федерація бадмінтону України. Колектив записав мотивуюче відео, популяризуючи цю активну гру.

Крім масштабних проєктів проводяться шкільні челенджі, флешмоби та руханки. Мета ініціатив незмінна — піклування про фізичне та ментальне здоров'я учнів.

Прес-служба міського голови.