Всi новини, сторінка 10

03 01

Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо цінність речей, які є символом нашої ідентичності. Серед них бандура - одним з небагатьох музичних інструментів, які належать тільки одному народові. Нині цей символ стає брендом. Тішить те, що у нашому місті бандурне мистецтво розвивається, і вже є юні дарування, які впевнено заявляють про себе в колі професійних шанувальників бандури.


30 12

Чекаємо 2023-й по-особливому. І дорослі, й діти вірять - він прийде з Перемогою. Хоча гучні святкування не на часі, проте малеча, як ніхто, заслуговує на невеличке зимове диво. Заклади освіти та культури міста усіма доступними засобами намагаються додати дітям новорічного настрою.


19 12

Таке бажання загадували сьогодні Святому Миколаю юні покровчани. Про мир у рідній Україні, здоров’я її Захисникам, про щастя й добро.


17 12

Сьогодні дітям, як ніколи, потрібні свято і віра у дива. Тому не зраджуючи традиціям, в очікуванні новоріччя Публічна бібліотека міста провела для малечі серію святкових майстер- класів.


14 12

Талановиті покровчани продовжують тримати планку у творчій площині. Так, нещодавно юні дарування, вихованці Школи мистецтв, здобули перемоги у конкурсах всіх рівнів.


13 12

Сьогодні, 13 грудня, відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Вже традиційно цього дня заклади культури знайомили молоде покоління з народними звичаями, що крізь віки дійшли до нашого часу. Свято оживало у піснях, обрядах, багатогранності народних промислів, які у найменших деталях відродили фахівці міського музею, Будинку культури Шолохового, Публічної бібліотеки та її філій, клубних установ.


07 12

Цьому святу лише чотири роки і за цей короткий проміжок часу воно завоювало серця не лише українок, а всіх представниць прекрасної статі, хто цінує українську культуру. Бо хустка — то більше, ніж просто головний убір, це історія — доля на уквітчатому полотні.


06 12

Сьогодні День Збройних Сил України! Свято героїв, які ціною власного життя захищають майбутнє країни, виборюють незалежність для наших дітей. Мужність, відвага, непохитність – це про наших Захисників. Слова безмежної вдячності адресують воїнам покровчани. У місті тривають патріотичні онлайн-заходи, зустрічі, майстер-класи, де вшановують наших мужніх героїв.


03 12

Сьогодні, 3 грудня, виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди - великого сина українського народу, філософа, письменника, музиканта, громадського діяча, педагога.  До цієї  визначної дати у публічній бібліотеці відбулась тематична зустріч.


18 11

Заклади культури міста продовжують тримати мистецький фронт. Тут не припиняється просвітницька діяльність, популяризація української національної спадщини. Тривають онлайн-марафони й акції, приносить свої творчі результати  навчальний процес.